Anar directament al contingut

Pla energètic de les Illes Balears

Pla energètic de les Illes Balears

Introdueix el gas natural i regula les energies renovables.

El Govern de les Illes Balears, a proposta de la Conselleria de Comerç, Indústria i Energia, ha aprovat la revisió del Pla director sectorial energètic de les Illes Balears. El Pla determina les infraestructures necessàries per proveir la demanda energètica dels propers deu anys i introdueix mesures d'estalvi energètic, de racionalització en l'ús de l'energia i d'implantació d'energies renovables. També preveu la interconnexió elèctrica amb el sistema peninsular, acompanyada de les interconnexions entre totes les illes de la comunitat autònoma, i aposta per la diversificació energètica introduint el gas natural mitjançant un gasoducte que connectarà la xarxa peninsular amb la de les illes d'Eivissa i de Mallorca i des d'aquesta darrera amb la de Menorca.

La normativa suprimeix les centrals tèrmiques de Son Molines i Sant Joan de Déu, ambdues al terme municipal de Palma. D'altra banda, autoritza la renovació i ampliació, només pel que fa referència a les potències instal·lades i no dels espais que ocupen, de les centrals tèrmiques d'Es Murterar (Alcúdia), de Son Reus (Palma), de Maó, d'Eivissa i de Formentera.

El Pla regula el proveïment de combustibles líquids i gasosos derivats del petroli i exclou la possibilitat de generació d'electricitat d'origen nuclear a l'àmbit territorial de les Illes Balears. Així mateix, exclou la explotació de carbó autòcton, llevat que raons excepcionals de la conjuntura energètica mundial la fessin imprescindible.

El Pla també regula la generació d'electricitat mitjançant l'energia eòlica i fotovoltaica i a partir de la biomassa i els residus.

Més informació: Revisió del Pla director sectorial energètic de les Illes Balers (BOIB Núm. 143 - 27 / setembre / 2005)

Foto © BalearWeb: Parc eòlic des Milà, Maó

 
Data de publicació: 25/09/2005

© 1996-2025 BalearWeb / Formentera - Publicitat - Contactar - Nota legal - Accessibilitat